Kulturális Örökség Napjai - Exkluzív vezetés az Embertani Tár gyűjteményeiben
dr. Szikossy Ildikó

A Kulturális Örökség Napjai eseménysorozat idén a „Földbe zárt kincseink” témára épül. Intézményünk különleges, szaktekintélyek által megtartott vezetésekkel várja vendégeit és enged betekinteni olyan értékes gyűjteményi anyagokba, amelyekkel a látogatók kiállításainkon nem vagy csak részben találkozhatnak. 2015. szeptember 19-én múzeumunk Őslénytani és Földtani Tárába, Embertani Tárába, valamint Ásvány- és Kőzettárába ingyenes, vezetéssel egybekötött gyűjteménylátogatásra invitáljuk látogatóinkat.

Azoknak. akik látták a MÚMIAVILÁG kiállítást és azoknak, akik nem… Azoknak, akik hallottak a váci múmiákról és azoknak, akik nem…

 

A tárlatvezetésen a XVIII. századból származó váci múmiákat mutatom be. Elmondom, hogy miért mumifikálódtak, kiket temettek a kriptába, milyen betegségeik voltak, hogy éltek, s haltak. Mesélek a korról, amiben éltek, az egyéni sorsokról, életekről és mindenről, amit a tudományos vizsgálatok során tudtunk meg róluk. És persze mutatom is…

Szombaton mindenre választ kapsz, amit tudni akarsz a múmiákról, de sosem merted megkérdezni.

 sz_i.jpg

dr. Szikossy Ildikó, a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárának antropológusa

Várjuk a sikeresen regisztrált érdeklődőket!

A programmal kapcsolatos részletek a múzeum honlapján.

Kattints a rendezvényünk Facebook oldalára és csatlakozz!

kon_facebook.jpg

 

A Kulturális Örökség Napjai eseménysorozathoz kapcsolódóan a „Törékeny Természet - Herend kincsei” időszaki kiállításunkat ingyenesen nézhetik meg látogatóink szeptember 19-én és 20-án. A kiállításban ezen a hétvégén arra is kínálkozik lehetőség, hogy látogatóink kipróbálják a porcelánfestést. 

 

herend_banner.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr387794646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása