Múzeumok Éjszakája 2014 - Magyar Természettudományi Múzeum

 Töltsd nálunk az estést és az éjszakát!

Remek programok várnak a Magyar Természettudományi Múzeumban!

Muzej_fejlec_logoval_2014_600px.jpg

Ezen az estén az utolsó magyar polihisztorra, Herman Ottóra emlékezünk. Az ő nyomdokain haladva egészíthetik ki a játékos kedvű látogatók az erre az estére kiadott Természetrajzi Füzetek sorozat egyetlen mai kötetét. Kalandtúránkon fontos lesz az ész és a belbecs, de aki a külcsínyre szeretne adni, az se kerülje el a múzeumot. 18 órától indul útjára a Szakállnövesztő viadal és szakállszépségverseny, értékes nyereményekkel.

Az estét a pásztorélet dalaival és a látogatókból verbuválódott tücsökzenekar előadásaival zárjuk.

18 órakor indul útjára a Herman Ottó Szakállnövesztő ViadalA nagyszakállú polihisztor emlékévének figyelemfelkeltő akciója, három kategóriában versenyezteti a résztvevőket. A borotvált arcból induló „kezdő” és a szakállasoknak szánt „haladó” kategóriában az év folyamán elért hossznövekedést díjazzuk, míg a leghosszabb szakállért meghirdetett „mester” kategóriában csak az emlékév lezárultakkor mért állcsúcsi szakállhossz a mérvadó. Regisztráció tehát június 21-én, 18.00 órától 22.00-ig, a Természettudományi Múzeumban. Érdemes sietni, mert az első regisztráltakat meglepetés várja!

16 – 23 óráig: Vajon mekkora lenne a viza bajusza? – Keresd a bajszát! Bajuszkereső játék 

Furfangos fejtörők segítenek megtalálni a valódi és álbajszokat. Keresgélés közben arra is fény derül, hogy a harcsának vagy a vizának hosszabb a bajsza.

18 – 23 óráigKTK Klub, azaz Kis Természetábrázolók Kuckója

Mesterfogások lépésről lépésre… megmutatjuk, hogyan készül az igényes természetrajz. Bepillantást engedünk a valósághű, tudományosan hiteles rajzok készítésének mikéntjébe. Művészi vénával érkezők előnyben, de aki a kiállítási épületbe belépve egy szikrányi ihletet kap, kérjük, ne fogja vissza magát!

 

 

19 – 24 óráig: Kalandtúra Herman Ottó kedvenceivel

Varsa, vejsze, kuttyogtató?
A halászatban mire való?

Túzok, fürj és ugartyúk,
Tolluk színes, nem hattyúk.

Pókok szőnek, háló nyúlik,
látogató köztük kúszik.

Fűzfa síppal, nádi hegedűvel,
Megszólal a zene, éji derűvel.

Halászati mi micsoda állomásunkon a halak, a halászat és a horgászat rejtelmeibe nyerhet bepillantást a közönség. Majd hálók szövevénye között vezet az út a Herman Ottó által olyannyira kedvelt pókok és hálóikmegismeréséhez.

 

Bemutatkoznak a Pusztai TyúkokAz érdeklődők a fürj, a fogoly, az ugartyúk és a túzok által ismerkedhetnek a puszta madaraival.

Ciripelő szervek állomásunkon megmutatjuk, mivel és hogyan képesek hangokat képezni, (ciripelni) az ízeltlábúak, majd hangszerkészítő blokkunkban a természet eszközeit hívjuk segítségül egy kis éji zene s néhány hang megszólaltatására.

 

Síppal, dobbal vagy nádi hegedűvel

 

A Kupolacsarnokban a pásztorélet dalai csendülnek fel ezen az estén. A fülbemászó dallamokat 21 és 23 órakor a látogatók és hangszereikből verbuválódott tücsökzenekarral egészítjük ki.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

forrás: saját (http://www.mttm.hu/hu/aktualitasok/muzej)

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr286228038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása