Amit mindig is tudni akartál az antropológiáról

Ismeretterjesztés könnyedén az embertan/antropológia témakörében

Szerző: Makra Szabolcs

antropologia_hirek.jpgMég 2010-ben kezdtem el küldözgetni az antropológus kollégáknak olyan e-maileket, amikben a neten talált, általam érdekesnek ítélt cikkek, írások voltak. Ezt kiegészítettem olyan adatokkal, amik a szűkebb munkakörömet érintették, ti. az embertani könyvtárat. Így a fontos antropológiai adatfrissítésekről, -közlésekről viszonylag egyszerűen be tudtam számolni: mikor, melyik folyóiratnak kaptuk meg a legújabb számát, hol tart az antropológiai témájú különlenyomatok számítógépbe írása, milyen frissítéseket hajtottam végre a honlapon, stb.

Ahogy telt-múlt az idő, egyre többen gyűltünk össze ezen a levelezési listán. Jelenleg már több, mint 50 embernek küldözgetem ezeket az információ-morzsákat országszerte. Szerencsére folyamatosan elmentettem az elküldött leveleket, így sikerült egy egyszerű weblapba belemásolgatni a híreket.

Innen jött az ötlet, hogy lehetne ezt az egészet blog formájában is közzétenni, ahol lényegesen egyszerűbben és pontosabban tudom az adatokat (híreket, címkéket) megjelentetni. A jelenleg figyelemmel követett hírportálok, blogok, információgyűjtemények száma – magyar és külföldi összesen – húsz. A témák, amiket figyelni szoktam: antropológia (embertan), régészet, történelem, vagy amiről úgy gondolom, hogy érdekes lehet például arcrekonstrukciók, múmiák, ásatások, tudományos és ismeretterjesztő közlemények, stb. Hangsúlyozottan szubjektív a hírek kiválogatása!

A blog tartalmáért kattints a képre! Hidd el megéri!

antropologia_hirek.jpg




A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr166051793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása