MTI: Országjáró túrára indul a Természettudományi Múzeum
A kaland házhoz jön!

szerző: MTI, képek: Korsós Zoltán, mozgókép: Magyar Természettudományi Múzeum

Tízállomásos országjáró túrára indul szombaton a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban megismertesse környezetük természeti kincseit.

kaland_logo_kicsi.jpg

Az országjáró túra keretében tudósok és muzeológusok egy "mini múzeummá" átalakított kamion segítségével interaktív módon szeretnék bemutatni a különböző városokban lakó gyerekeknek a környezetükben élő állatokat és növényeket. A kamion szombaton indul első állomására Mosonmagyaróvárra, majd onnan Tabajd, Szombathely, Veszprém, Dévaványa, Miskolc, Gyöngyös, Vászoly, Kecskemét és Szeged után tér vissza Budapestre - tájékoztatta Kiss-Stefán Mónika, a múzeum sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

Az informatív és szórakoztató, elsősorban a gyerekeket megcélzó programok bemutatják a mindenkit körülvevő élő környezet értékeit és ezek fenntartásának fontosságát.

Az érdeklődőkkel való folyamatos, interaktív kapcsolattartásnak az egyik legfontosabb eszköze a program keop_2015_05_22_4_web.jpghonlapja lesz, amelyen hetente új feladatokat kapnak azok, akik bővebb ismereteket akarnak szerezni az őket körülvevő élőlényekről, vagy indulni szeretnének a múzeum által meghirdetett fotó- és rajzpályázaton. A pályázat június 14-én zárul, a beérkező képek közül a zsűri által legjobbnak ítélt művekből kiállítást rendez a múzeum.

A weboldalon nemcsak útmutatást kaphatnak a látogatók lakókörnyezetük megfigyelésére, hanem az amatőr természetbúvárok kérdéseire a múzeum szakértői személyesen is választ adnak.

A szakemberek úgy vélik, hogy a városokban felnövő generációk egyre kevésbé keop_2015_05_22_5_web.jpgérdeklődnek az őket körülvevő természet iránt és gyakran nem tudnak az ott élő növény- és állatfajok létezéséről és jelentőségéről. A városi élővilág is folyamatosan változik, vadon élő állatok és növények települnek be a lakott területekre a könnyebben megszerezhető élelemforrás vagy a kiszámíthatóbb környezet miatt. Ennek a világnak a bemutatását a múzeum fontos feladatának tartja, hiszen kutatásaik a városi környezet talajának élővilágától kezdve a panellakó denevérekig, a padláslakó nyestekig vagy éppen a gyakran allergiát okozó gyomnövényektől a kertekben pompázó dísznövényekig mindent átfognak. A múzeum szemléltető eszközökkel felszerelt kamionja azért indul országjáró túrára, hogy ez a tudás ne maradjon az intézmény falai között.

 

 

MTI 2015. május 22., péntek 15:19

keop_2015_05_22_2_web.jpg

keop_2015_05_22_1_web.jpg

A kamion indulásra vár!

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr297483738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása