Múzeumok éjszakája június 16. 14-től 01 óráig

muzeumok_ejszakaja_logo_10.jpgMár délután kettőtől programokkal várjuk!

Kezdjen nálunk! Délután kettőtől exkluzív tárlatvezetéseken, bemutatókon vehet részt.

14 órától Noé várja az érdeklődőket a Bárkájában.

Beszélgessen el Noéval a nagy fajmentő akcióról, az élővilág változatosságáról, a fajok veszélyeztetettségéről. Ismerje meg közelebbről a bárka utasait!

16 órától: Mi lesz a tárggyal, miután bekerül a múzeumba? –  preparálási bemutató.

Híres gyűjtőket és még híresebb gyűjteményeiket ismerheti meg a Leltárba véve című kiállításunkban vagy élő preparálási bemutatón vehet részt a kiállítás műhelyében.

A múzeum munkatársai bemutatják, hogyan preparálnak ki egy mészkőtömbből ősmaradványokat, valamint hogyan tömnek ki egy madarat.

17 órától exkluzív tárlatvezetésekhez csatlakozhat az új állandó kiállításokban, valamint a magyar dinoszauruszokat bemutató Eltűnt világok című kiállításban.

18 órától: A rátarti, az aggastyán és a kalandor, avagy a fecsegő gyűjteményi tárgyak

Hallott már fecsegő múzeumi tárgyakról? Itt az alkalom, hogy megismerje őket és meghallgassa történeteiket.  

Lesznek közöttük hercegi gyűjteményből származó, rátarti darabok, a nyelvújítás előtti szavakat használó elaggott tárgyak, a különböző tudományos és féltudományos expedíciókról származó, kalandos sorsú példányok. Egy a közös bennük: mindegyikük régen élt vagy mai adományozók nagylelkű ajándékaként került a múzeumba.Mesélnek előző tulajdonosaikról, titkaikról, tudományos jelentőségükről.

A játékos kedvű látogatók erre az éjszakára a muzeológus bőrébe bújhatnak, hogy adatokkal, tudományos információkkal egészítsék ki az adományozott tárgyakról kiállított gyűjteményi cédulákat. Segítségükre az épületben cirkáló revizorok lesznek. … és özvegy Taxler Mártonné ismét színre lép.

Ha elfáradtak a nagy adatgyűjtésben, megpihenhetnek a Nappaliban, ahol csend, nyugalom, kellemes légkör és néhány elmés társasjáték várja őket.

Tudta, hogy 210 éves a Magyar Természettudományi Múzeum?

A tudománytörténet és a múzeum iránt érdeklődőket a Magyar Természettudományi Múzeum történetét bemutató filmvetítéssel várjuk a Semsey Andor Előadóteremben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr574558702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása