A kislány, aki életeket ment

A TV2 Süss fel nap programja a mindennapok kis hőseit keresi, azokat a gyerekeket, akik élen járnak az önkéntesség, a segítségnyújtás, a közösségi munka területén, és példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára. Az egyébként szerény Kírát szülei nevezték be a versenyre, hogy felhívják a figyelmet a sérült madarak ápolásának fontosságára.

kira_3.jpg

A 12 éves Lehoczky Kíra eddig 354 madár életét mentette meg


Lehoczky Kíra vadon élő sérült madarak mentésében, ápolásában és felnevelésében segít, és végez az év minden napján önkéntes munkát. Örömmel, szinte már hivatásként végzi a kis betegek mindennapi ellátását, újult erővel, lelkiismeretesen, teljes odaadással mindent megtesz, hogy meggyógyuljon az általa kezelt madár. Segédkezik a terepi mentésben, az elsősegélynyújtásban, ápolásban, etetésben, takarításban. Ebben az évben idáig 354 madarat ápolt napi szinten. Tavaly egy védett vörös vércse életét mentette meg azzal, hogy nap 3 órán keresztül kezelte a súlyosan sérült ragadozó madarat. Az idei évben 9 fokozottan védett fehér gólya megmentésében vett részt.


Kitisztítja a vérző sebeket, bekötözi a törött végtagokat, fiókákat nevel fel, és segédkezik a műtéteknél.

"Kíra 12 évesen madarakat ment szabadidejében: kötözi a gólyák szárnyát, ellátja a vörös vércsék sebét, és ha kell, a lábukat masszírozza. A kislány tavaly majd' 400 madár életét mentette meg. A madárkórházban nemcsak a műtéteknél segít, a veszélyes madarak kórtermében is minden nap feltakarít" - olvashatjuk a TV2 videó megosztó portál videója alatt.

Szavazzatok Lehoczky Kírára című rádió riportot (Civil Rádió) itt hallgathatjátok meg.

Aki szeretné Kírát szavazatával támogatni, itt teheti meg!

https://www.facebook.com/tv2hun/app_179050708951055
A LINKRE KATTINTVA BEJÖN EGY OLDAL ÉS OTT KELL SZAVAZNI A LIKE GOMB MEGNYOMÁSÁVAL. MINDEN NAP EGYSZER LEHET SZAVAZNI 2015.12.13-ig.

A Mályi természetvédelmi Egyesület munkáját a képre kattintva ismerheted meg!

top_new.jpg

facebook.com/madarmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr978146064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása