Rómer Flóris emlékkiállítás nyílt Zírcen

A Rómer Flóris emlékév alkalmából emlékkiállítás nyílt az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában. A tárlatot 22-ig lehet megtekinteni.

Írta: Harmat Beáta, fotók: György Zoltán

November 17-én megnyílt a Rómer Flóris emlékkiállítás a múzeum saroképületében. A kiállítást a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum készítette, a tárlat kurátora Csécs Teréz. A természetrajzi anyagokat az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma nevében dr. Galambos István ny. főmuzeológus önkéntesként készítette el.

A kiállítást dr. Galambos István nyitotta meg, a jelenlévőket a múzeum részéről dr. Kutasi Csaba igazgató és Dr. Medzihradszky Zsófia köszöntötte.  A főigazgató-helyettes köszöntő beszédében elmondta, hogy régészként már korán megismerkedett Rómer tevékenységével. Elismeréssel szólt arról, hogy a zirci múzeumban a szűkös  erőforrások ellenére is értékes és sokrétű munka folyik.

 

romer_floris_megnyito_zirc_2015_11_17web_19.jpg

Dr. Galambos István ismertette Rómer Flóris életútját, külön kitérve a Bakonnyal kapcsolatos természetrajzi kutatásaira (A képen balról jobbra: Galambos István, Kutasi Csaba, Medzihradszky Zsófia)

A megnyitón sor került az emlékév kapcsán tavasszal meghirdetett, a Rómer Flóris Emlékút bejárása elnevezésű programban sikeres részt vevők díjazására is. Az emlékút az Ösvénytaposó Baráti Társaság által kijelölt 70 km-es túraútvonal Zirc környékén. Tavasztól őszig a helyi Tourinform Iroda szervezésében több alkalommal képzett vezetővel is végig lehetett járni az útvonalat. Az emlékúton a megye iskolái közül a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola, valamint az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola vett részt két-két hatodikos csapattal. Az időjárás viszontagságai ellenére a gyerekek nagyon élvezték a kirándulást. A túra sikeres teljesítéséért mindkét iskola jutalmat kapott. A kisebb ajándékok mellett a gyerekek a Ráktanya Kulcsosház felajánlásából hétvégi szálláslehetőséget nyertek. A jutalmakat dr. Harmat Beáta, a múzeumpedagógiai osztály vezetője adta át.

 romer_floris_megnyito_zirc_2015_11_17web_25.jpg

  Harmat Beáta átadja a jutalmakat

A kiállítás december 22-ig, előre bejelentkezett csoportok számára látható. Az érdeklődő iskolai csoportoknak múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartunk.

További képekért kattints a galériára!

Ízelítő a kiállításból:

romer_floris_zirc.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr438107534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása