Kulturális Örökség Napjai
Exkluzív vezetés az Őslénytani és Földtani Tár gyűjteményeiben - dr. Gasparik Mihály

A Kulturális Örökség Napjai eseménysorozat idén a „Földbe zárt kincseink” témára épül. Intézményünk különleges, szaktekintélyek által megtartott vezetésekkel várja vendégeit és enged betekinteni olyan értékes gyűjteményi anyagokba, amelyekkel a látogatók kiállításainkon nem vagy csak részben találkozhatnak. 2015. szeptember 19-én múzeumunk Őslénytani és Földtani Tárába, Embertani Tárába, valamint Ásvány- és Kőzettárába ingyenes, vezetéssel egybekötött gyűjteménylátogatásra invitáljuk látogatóinkat.

A nap folyamán megtekinthetők lesznek az Őslénytani és Földtani Tár raktárai. Először néhány perces sétát teszünk a kutatószobák előtti folyosókon, ahol az aktuális kutatásokról kaphatnak a látogatók egy kis ízelítőt, emellett múzeumtörténeti érdekességként megtekinthetik a Semsey Andorról, intézményünk legnagyobb mecénásáról készült nagyméretű festményt, valamint az 1930-as évek végén, Szilágyi Margit szobrászművész által készített ősállat szobrokat, amelyek az akkoriban nyílt világszínvonalú földtörténeti kiállításunkhoz készültek. Ezután látogatunk le a pincébe, ahol részletesen bemutatjuk az úgynevezett mélyraktárban őrzött ősmaradványainkat, közöttük kocsikerék nagyságú ősi fejlábúakat (ammoniteszeket), jura korú őskrokodilokat, halgyíkokat, dinoszaurusz lábnyomokat, valamint az elmúlt években begyűjtött jégkorszaki mamutcsontokat és még sok más rendkívül érdekes ősmaradványt.

 gasparik.jpg

dr. Gasparik Mihály a Magyar Természettudományi Múzeum Őslénytani és Földtani Tárának muzeológusa

A program BETELT

 

A programmal kapcsolatos részletek a múzeum honlapján.

Kattints a rendezvényünk Facebook oldalára és csatlakozz!

kon_facebook.jpg

A Kulturális Örökség Napjai eseménysorozathoz kapcsolódóan a „Törékeny Természet - Herend kincsei” időszaki kiállításunkat ingyenesen nézhetik meg látogatóink szeptember 19-én és 20-án. A kiállításban ezen a hétvégén arra is kínálkozik lehetőség, hogy látogatóink kipróbálják a porcelánfestést. 

herend_banner.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr877794684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása