Megjelent a Magyarország növény- és állatvilága című könyv
Kállayné Szerényi Júlia, Merkl Ottó & Főzy István: Magyarország növény- és állatvilága.

Megjelent!

Gulliver Kiadó atlaszsorozatában a következő mű:
Kállayné Szerényi Júlia, Merkl Ottó & Főzy István: Magyarország növény- és állatvilága. Gulliver Kiadó, 2011, 64 oldal. ISBN 978 963 9232 61 7

A nagy alakú könyv végigveszi Magyarország fő élőhelytípusainak állat- és növényvilágát. Bevezető fejezetei országunk földtörténeti múltjával, természetvédelmi vonatkozásaival, illetve a hazai állat- és növényvilág tömör áttekintésével foglalkoznak. Témája kapcsolódik a Magyar Természettudományi Múzeum „Sokszínű élet” című, tavasszal nyílt állandó kiállításához, és a középiskolai vagy egyetemi oktatásban is jól használható.

A magas színvonalú képi megjelenítés Kelemen Ágnes és Jeney Zoltán grafikusok munkája, amelyhez számos növény- és állatfotót is felhasználtak; a gerinctelen állatok fotóinak készítői között Bauer Norbert, Bodor János, Dányi László, Gór Ádám, Németh Tamás, Rahmé Nikola és Somay László nevét találjuk.

A bőséges információ szakmai hitelességét Csorba Gábor és Szollát György lektorok, a növényzeti térképekét az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete biztosítja.

A könyv hamarosan boltokba kerül (vagy már ott is van); megvásárolható például a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épületében, a Kőország nevű boltban is. Ára valamivel 3000 forint feletti.

A kiadónál is megvásárolható munkaidőben, ráadásul a bolti árnál olcsóbban (3000 forint alatt). A kiadó címe:

Gulliver Könyvkiadó
1062 Budapest, Andrássy út 122. (A bejárat a Rippl-Rónai utcából nyílik, az Andrássy útról befordulva balra az első kapu.) A kis földalattin (M1) közlekedve a Hősök tere megállónál érdemes leszállni.
Telefon: 332-6362

Ízelítőül a könyv borítója és két oldalpárja.

írta: Merkl Ottó, forrás: rovarok.blog.hu (2011.09.09)

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr24170635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Google+, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

Mtmagyar.jpg

 

greenfo_logo_uj_fekvo.JPG

mti_hirfelhasznalo.jpg

darazs_kicsi.jpg

Múzeumi szabadulószobák

szabszob_logo1.jpg

 

 

 

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Szerzők

Információk, ajánlók

pinterest_blogra.jpg

google_plusz_gomb_blogra_200.jpg

 

 

Látogassatok el ide is!

 

okologia_blog.JPG

További blogjaink:

bogaraskonyv_200.jpg

lepkésskonyvek_200.jpg

vasilogo.jpg

Állatvilág magazin

allatvilag-2018-5.jpg