Elismerések földtanosainknak

Szerző: Bosnakoff Mariann

2015. március 18-án tartotta meg a Magyarhoni Földtani Társulat a 163. tisztújító, rendes közgyűlését, amelyen átadták a Társulat díjait, kitüntetéseit is. Idén a Magyar Természettudományi Múzeum két munkatársa, illetve a múzeum munkájához szervesen kapcsolódó kutatócsoportok tagjai is elismerésben részesültek a tudományterületük ismereteinek gyarapításáért.

fozy_borito_fogra27_kicsi.jpg

 

Szabó József-emlékéremmel tüntette ki a Társulat dr. Hably Lillát a Geologica Hungarica series Palaeontologica monográfia-sorozatban megjelent The Late Miocene flora of Hungary című összefoglaló munkájáért. A Szabó József-emlékérmet olyan kutatóknak ítéli oda a Társulat, akik a tudományt kiemelkedő értékű ásványtani-földtani témájú munkával gyarapították.

 A Koch Antal-emlékérem olyan regionális földtani, nyomtatásban már megjelent munka szerzőjének kitüntetése, aki az előbbi szakterület valamely ágában a tudományt kimagasló értékkel gyarapítja. 2015-ben ezt az elismerést dr. Főzy István vívta ki a GeoLitera kiadó gondozásában megjelent, a Gerecse és a Pilis késő jura-kora kréta földtanát bemutató összefoglaló mű szerkesztéséért és részben szerzéséért.

Hantken Miksa-emlékéremmel tüntették ki az MTA-ELTE Lendület Dinoszaurusz Kutatócsoport vezetőjét, dr. Ősi Attilát a Historical Biology tudományos folyóiratban megjelent The evolution of jaw mechanism and dental function in heterodont crocodyliforms című publikációjáért.

 Semsey Andor-emlékéremmel fiatal, földtudománnyal foglalkozó szakembereket jutalmaz a Társulat. Idén ezt a megtisztelő elismerést az MTA-MTM-ELTE Paleontológiai Kutatócsoport fiatal munkatársa, Kocsis Tibor Ádám PhD hallgató vehette át a Palaeobiology rangos szaklap hasábjain Radiolarian biodiversity dynamics in the Triassic through Jurassic címmel megjelent közleményéért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr877286515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása