A SZOBOR TITKA
A Litera 2015-ben meghívásos és nyílt irodalmi pályázatot hirdet.

A Litera irodalmi portál nyílt pályázatot írt ki. Olyan novellákat várnak, amelyek szépirodalmi választ adnak a kérdésre, ki lehetett a rejtélyes szerzetes, miért döntött úgy, távozik az élők sorából, és miként került végül a szobor belsejébe. 

forrás: litera.hu

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállításán látható egy Buddha-szobor, amelyben tudósok egy önmagát mumifikáló szerzetes közel ezeréves testének maradványait fedezték fel. Tudományos és népszerűsítő cikkek százában olvashatunk arról, hogy a kínai szerzetes miképp távozhatott az élők sorából, és azt is tudjuk, hogy a teste csak évszázadokkal később került a Buddha-szobor belsejébe. De hogy ki lehetett ő, miért és hogyan mumifikálta magát, hogyan tették a szoborba, rejtély azóta is. A  Litera az idei Litera-díjat annak az írónak kívánja átadni, aki a legfantáziadúsabb magyarázatát adja a titoknak, a legmesteribben megformált irodalmi szövegben meséli el a szerzetes történetét.

monk2litera.jpg

MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZAT – LITERA-DÍJ

A Litera irodalmi portál minden évben átadja az az évi Litera-díjat meghívásos pályázata legjobbjának. Ez alkalommal hat író novellája versenyez. A művekről diákzsűri dönt. A díjátadásra a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idején kerül sor.
A meghívásos pályázatra felkért írók: KUN ÁRPÁD, FORGÁCH ANDRÁS, MARNO JÁNOS, MIKLYA ANNA, NEMES Z. MÁRIÓ és SIROKAI MÁTYÁS.
Műveik olvashatóak lesznek a Litera oldalán.

NYÍLT PÁLYÁZAT – FELHÍVÁS

A Litera nyílt pályázatán olyan novellákat várunk, amelyek szépirodalmi választ adnak a kérdésre, ki lehetett a rejtélyes szerzetes, miért döntött úgy, távozik az élők sorából, és miként került végül a szobor belsejébe. 
A Litera a legjobb három pályaművet jutalmazza. A nyílt pályázatban indulók munkáit szakmai zsűri bírálja el. A legjobb írások megjelennek a Literán, és a szerzők felolvasásában hallhatóak lesznek a díjátadó esten!

A pályázat feltételei:

A mű terjedelme: 2-3 flekk (minimum 3000 - maximum 4-5000 karakter)
Műfaja: novella
Beküldési határidő: 2015. április 16. éjfél 
A cím: A pályaműveket, kérjük, a következő emailcímre küldjék: litera2006@gmail.com vagy litera@litera.hu
A küldemény tárgya: A SZOBOR TITKA - PÁLYÁZAT

A nyílt pályázaton saját nevén bárki részt vehet, akinek műve megfelel a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek, a Litera alapelveinek, valamint tartózkodik a nyílt pártpolitikai utalásoktól.
A határidő után érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni! Valamint azokat a pályamunkákat sem tudjuk értékelni, amelyek átlépik a terjedelmi határt.
Egy pályázó csak egy művel indulhat! Amennyiben egy jelentkezőtől egynél több pályamunka érkezik, az időben korábban küldött érvényes.
A beérkezett műveket az erre az alkalomra létrehozott Facebook-oldalon közöljük, beérkezési sorrendben, folyamatosan. A Facebook-oldalon a Jegyzetek címszó alatt lesznek megtalálhatóak. Csak azok versenyeznek, amelyek itt olvashatóak.
A pályaműveket nem szerkesztjük, helyesírásukat nem javítjuk.

A nyílt pályázat díjai:
A pályázat három legjobbja értékes könyvjutalmat kap, emellett mindhárom pályamű olvasható lesz a Literán is, és elhangzik a díjátadón.

Az eddigi Litera-díjakat kapták:
Nemzeti tizenegy (Garaczi László, Könyvfesztivál, 2006), Budapesti szín (Péterfy Gergely, Könyvfesztivál, 2007), Mátyás király Gömörbe' (Dragomán György, Könyvfesztivál, 2008), Magyar Staféta (Tasnádi István, Könyvfesztivál, 2009), Kis Magyar Dekameron (Szécsi Noémi, Könyvfesztivál, 2010), Duna-legendárium (Németh Gábor, Műcsarnok, 2011), Én nem fogom be (Garaczi László, Maros, 2012), Újraértelmező Szótár (Borbély Szilárd, Maros, 2013), A képtolvaj nyomában (Babiczky Tibor, Műcsarnok, 2014).

A pályázat Facebook-oldala.

A Magyar Természettudományi Múzeum Múmiavilág című kiállítása május 17-éig tekinthető meg, a rejtélyes Buddha-szobrot legközelebb Luxemburgban állítják ki.

 Eredeti cikk: http://www.litera.hu/hirek/felhivas-a-szobor-titka

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr97277733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása