Meteoritok, mint tömeggyilkosok

szerző: Papp Gábor

Meteoritok, mint tömeggyilkosok – tudományos, illetve ismeretterjesztő előadások az ELTE Ásványtárában a Francia Intézet és az MTA Földtudományok Osztálya támogatásával.

Ludovic Ferrière, a Bécsi Természetrajzi Múzeum (Naturhistorisches Museum Wien) világhírű meteoritgyűjteményében dolgozó fiatal francia szakember érdekfeszítő idő- és térbeli utazásra invitálja az érdeklődőket „Meteorites, impact craters and mass extinctions” azaz „Meteoritok, becsapódási kráterek és tömeges kihalások” címmel megtartott angol nyelvű előadásával. Ma már közismert, hogy az élővilág fajainak tömeges kihalási eseményeit, melyekhez a földtörténeti korszakváltásokat kötjük, részben nagy meteoritbecsapódások utóhatásai okozhatták. A katasztrófafilmeket idéző témában Ludovic Ferrière a legújabb eredményeket összefoglalva, de népszerű formában mutatja be a tudomány jelenlegi álláspontját.

Az előadás előtt érkezők a XIX. századi bútorzatban elrendezett egyetemi ásványgyűjteményben gyönyörködhetnek.

Az előadás időpontja: 2014. nov. 12. szerda, 18:00

Helyszíne az ELTE TTK Természetrajzi Múzeumának Ásványtára az ELTE lágymányosi épülettömbjének déli épületében, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C. Megközelítés: 4. és 6. villamos (Petőfi-híd budai hídfő), illetve 153. és 154. busz (Egyetemváros)

A téma iránt mélyebben érdeklődő közönség ugyanaznap délelőtt 10 órakor, azonos helyszínen Ludovic Ferrière „Meteorites and their impact craters – Recent studies and discoveries done at the NHM Vienna” című előadását hallgathatja meg, utána Papp Gábor (Magyar Természettudományi Múzeum) „Gross Divina − rendelésre: a nagydivényi meteorit története és 3D-nyomtatással végzett másolásának tapasztalatai” címmel tart előadást.

unnamed.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr576884191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása