Egy múmia kicsomagolása ládától a vitrinig

Miután megéreznek a múzeumba a műtárgyakat tartalmazó ládák, a kinyitásuk előtt pár napot akklimatizálódniuk kell. A tárgyhoz csak annak a múzeumnak a kurátora nyúlhat, ahonnan az érkezett, ő kiemeli a ládából a tartóval együtt és kezdi kicsomagolni. A múmiák sokkal biztonságosabban és stabilabban vannak becsomagolva, mint általában ez szokás, mivel nem csak földi úton szállították őket.

A Matthias Feuersenger által kitalált módszerrel még egyetlen rázósabb repülőgépes utazás során sem sérültek meg vagy mozdultak el helyükről. A kurátor először eltávolítja a biztonsági tépőzárakat, majd az alatta lévő puha anyagokat, amik megakadályozzák, hogy a tépőzár megnyomja a műtárgyat. A kicsomagolást a kurátor folyamatosan dokumentálja, mielőtt behelyezi a vitrinbe, pontosan leírja, hogy lát-e rajta elváltozásokat. A múmia alatt egy vékony szinte alig látható tálca van, ennek segítségével sokkal könnyebb berakni a vitrinbe, amit ezután - szintén a kurátor jelenlétében - lezárnak.

További információkért keressétek fel weboldalunkat https://www.nhmus.hu/kiallitasok/idoszaki_kiallitasok

vagy csekkoljátok a Múmiavilág Facebook oldalát!

https://www.facebook.com/mumiakiallitas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr256736647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása