MTM Ásvány- és Kőzettárának csomagolása

Május 6-án elkezdődött az MTM Ásvány- és Kőzettárának csomagolása a Ludovika déli szárnyának földszintjén. A tár egész jelenlegi területét (1470 nm) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem céljaira építik át, a tár részére pedig az épület alagsorában számos különálló helyiséget alakítanak át, összesen kb. 950 nm-es területtel. Az újonnan kialakított terület elsősorban raktározásra szolgál majd (az ásványtári dolgozószobák megszűnnek, a laborterület az eddiginek a felére, a mellékhelyiségek a hatodára zsugorodnak). A hasznosítható terület csökkenése miatt a gyűjtemények nagy részét ún. tömör tárolókba kell elhelyezni.

csomagolas2.jpg

A csomagolásban a feszített határidők miatt a múzeum valamennyi szakmai munkatársa részt vesz, hiszen ha egy tárgyra csak egy perc csomagolási idő számítunk, akkor egy brigádnak 200 munkanap kellene a gyűjtemények csomagoláshoz. A csomagolást ezért egyszerre 5-6 háromfős brigád végzi, ezen kívül a könyvtár dolgozói a tári könyvtárat csomagolják állományellenőrzés és vonalkódozás mellett.

Maga a költözés a tervek szerint július közepén kezdődik, az alagsor átalakítása után, és a tár jelenlegi területét a tervek szerint szeptember elejéig ki kell üríteni. A határidők szorosságát jól mutatja, hogy 1995/96-ban az Ásvány- és Kőzettár becsomagolása és elköltözése a Múzeum körútról mintegy 11 hónapot vett igénybe.

csomagolas1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr175302796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása