Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon: így épül a kiállítás

A Magyar Természettudományi Múzeum 2011. november 18-án nyitja meg legújabb kiállítását

Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon címmel.

A kiállítás egy olyan világot mutat be, melynek csak néhány képviselője (kisemlősök, madarak) élte túl a földtörténet nagy viharait. Tudományos szenzációk, igazi ritkaságok, a magyar dinók mutatkoznak be a kiállításon. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és egy új, Magyarországon múzeumban először bemutatkozó, interaktív számítógépes technika, a Microsoft Surface várják a látogatókat.

Lépjen be az Iharkút-Parkba!

Egy ősi folyótorkolat partján egy hídon átsétálva figyelheti meg, amint egy életnagyságú őskrokodil, az  Iharkutosuchus mászik ki a vízből. A különleges látványt a folyóparti mocsár fajai teszik felejthetetlenné: a 4 méteres Hungarosaurus tormai, a 2 méteres növényevő dinoszaurusz, egy Rhabdodontida ,a pulykanagyságú tollasdínó a  Pneumatoraptor fodori. A kréta időszaki mocsár fölött egy óriási, mintegy 6 méteres repülő hüllő, a Bakonydraco galaczi portyázik. Valamennyi, az iharkúti lelőhelyről előkerült őshüllő- és dinófaj eredeti leleteit is bemutatjuk a kiállításban. A magyar dinókról készült rekonstrukciókkal pedig egészen testközelbe hozzuk a régen élt lényeket.

Először látható a Hungaroszaurusz és a Pneumatoraptor teljes csontváza, valamint a világszenzációnak számító Ajkaceratops koponyarekonstrukciója. A kiállításban azokat az őshüllőket mutatjuk be, melyek felfedezőjükkel Ősi Attilával együtt a világ legrangosabb természettudományos magazinjában, a Natureben is szerepeltek.

A képre kattintva a múzeum honlapján lehet megnézni a képeket.

 igy_epül_akiallitas.jpg

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: nhmus.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mttmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr934171698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Látogasd meg honlapunkat, lájkolj és kövess minket! Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Pinterest

logo_jpg.jpg

mti_hirfelhasznalo.jpg

Facebook oldaldoboz

Friss témák

Rovatok

Szerzők

Információk, ajánlók

 

 

 

 

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása